Leipzig vindt Werner-opvolger bij partnerclub Salzburg: contract tot 2025

Leipzig vindt Werner-opvolger bij partnerclub Salzburg: contract tot 2025

08-07-2020 14:42
2

RB Leipzig heeft woensdagmiddag zakengedaan met partnerclub Red Bull Salzburg. De 24-jarige Zuid-Koreaan Hee-Chan Hwang verruilt de kampioen van Oostenrijk voor de nummer drie van Duitsland.

Hwang Nam Style – zoals hij door Leipzig wordt voorgesteld – heeft voor vijf seizoenen getekend bij Die Roten Bullen en zal met rugnummer elf spelen. Met het halen van de 32-voudig international van Zuid-Korea is ingespeeld op het vertrek van scherpschutter Timo Werner, die volgend seizoen voor Chelsea uitkomt. "Hij past perfect in onze profielschets, omdat hij op alle posities voorin kan spelen", verklaart Leipzig-directeur Markus Krösche. "Met zijn snelheid en wendbaarheid geeft hij onze voorhoede nóg meer mogelijkheden."

Hwang heeft een topseizoen achter de rug bij Red Bull Salzburg, dat hem in januari 2016 overnam van opleidingsclub FC Liefering: in veertig officiële wedstrijden was hij goed voor zestien goals en 22 assists. Na Salzburgs opvallende Champions League-campagne had hij al een transfer kunnen maken: de Oostenrijkers wilden hem toen echter nog niet kwijt, aangezien Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) en Takumi Minamino (Liverpool) al vertrokken waren.