Ook Eerste Klasse B kent kalender: verliezer promotieduel tegen nieuwkomer

Ook Eerste Klasse B kent kalender: verliezer promotieduel tegen nieuwkomer

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 14:20wo 08-07-2020 om 14:20

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 15:39wo 08-07-2020 om 15:39

Niet alleen in Eerste Klasse A is de kalender bekend, ook de acht clubs uit Eerste Klasse B weten waar ze voor staan in de eerste weken van het nakende seizoen. Degradant Waasland-Beveren opent met een duel op de Freethiel.

Als er geen omwenteling meer volgt, moet de fusieclub zich tevreden stellen met een plekje in 1B. Waasland-Beveren mag beginnen met een thuiswedstrijd, al belooft dat geen eenvoudige te worden tegen Union Saint-Gilloise. Nadien volgt een verplaatsing naar het herboren Lommel SK, dat overgenomen werd door Manchester City. De Limburgers starten best pittig, met ook nog uitwedstrijden bij KVC Westerlo en KMSK Deinze.

Voor Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven staat in eerste instantie zondag 2 augustus met rood omcirkeld. Dan vechten beide clubs een rechtstreeks duel uit om promotie naar Eerste Klasse A. De verliezer mag minder dan twintig dagen later alweer aan de slag in 1B. Het programma oogt wel gunstig om de ontgoocheling door te spoelen, want met Seraing en RWDM zal Beerschot of Leuven twee nieuwkomers treffen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie is de favoriet op de titel in Eerste Klasse B?

(139 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws