Ook Eerste Klasse B kent kalender: verliezer promotieduel tegen nieuwkomer

Ook Eerste Klasse B kent kalender: verliezer promotieduel tegen nieuwkomer

08-07-2020 14:20 Laatste update: 15:39
1

Niet alleen in Eerste Klasse A is de kalender bekend, ook de acht clubs uit Eerste Klasse B weten waar ze voor staan in de eerste weken van het nakende seizoen. Degradant Waasland-Beveren opent met een duel op de Freethiel.

Als er geen omwenteling meer volgt, moet de fusieclub zich tevreden stellen met een plekje in 1B. Waasland-Beveren mag beginnen met een thuiswedstrijd, al belooft dat geen eenvoudige te worden tegen Union Saint-Gilloise. Nadien volgt een verplaatsing naar het herboren Lommel SK, dat overgenomen werd door Manchester City. De Limburgers starten best pittig, met ook nog uitwedstrijden bij KVC Westerlo en KMSK Deinze.

Voor Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven staat in eerste instantie zondag 2 augustus met rood omcirkeld. Dan vechten beide clubs een rechtstreeks duel uit om promotie naar Eerste Klasse A. De verliezer mag minder dan twintig dagen later alweer aan de slag in 1B. Het programma oogt wel gunstig om de ontgoocheling door te spoelen, want met Seraing en RWDM zal Beerschot of Leuven twee nieuwkomers treffen.