LIVE: Kalendervoorstelling van de Jupiler Pro League, datum eerste toppers bekend

LIVE: Kalendervoorstelling van de Jupiler Pro League, datum eerste toppers bekend

08-07-2020 12:30 Laatste update: 13:30
14

De Jupiler Pro League hervat begin augustus. Dat zal met zestien ploegen gebeuren. De kalender voor de reguliere competitie wordt woensdag bekendgemaakt. Vanaf 13u15 kunt u deze LIVE volgen op VoetbalPrimeur.be.

Nils Van Brantegem heeft de voorbije weken hard moeten puzzelen om een kalender in orde te maken. Hij moest met de wensen van heel wat partijen rekening houden. Zo gaf geen enkele club aan in het begin van de competitie tegen RSC Anderlecht of Club Brugge te willen spelen. Verder moet iedereen in het begin ook twee keer uit en thuis spelen.

Uiteindelijk werkte Van Brantegem een kalender uit voor zestien ploegen zonder Waasland-Beveren en nog een te bepalen ploeg (Beerschot of Oud-Heverlee Leuven). Wie wanneer tegen elkaar speelt, wordt woensdagmiddag duidelijk.

Ondertussen is wel al speeldag 28 bekend. Dat wordt er eentje om naar uit te kijken. Club Brugge ontvangt dan immers KAA Gent. Terwijl Standard de gastheer voor RSC Anderlecht zal spelen. 

De reguliere competitie loopt tot het weekend van 16 april. Vanaf 30 april gaan Play-Off 1 en Play-Off 2 van start. De Play-Offs eindigen op 30 mei.

De livestream is hier te bekijken.