Actie na verloren FA Cup-duel komt Dier duur te staan: vier wedstrijden schorsing

Actie na verloren FA Cup-duel komt Dier duur te staan: vier wedstrijden schorsing

08-07-2020 12:16
3

Slecht nieuws voor Tottenham Hotspur en Eric Dier. De verdediger heeft door de FA een schorsing opgelegd gekregen van vier wedstrijden. De Engelsman liet zich na de FA Cup-wedstrijd tegen Norwich City gaan tegenover een supporter.

De 26-jarige middenvelder van Spurs zag hoe zijn broer op de tribune werd lastiggevallen door een fan en besloot er vervolgens op af te stormen. Tottenham verloor het duel met Norwich na strafschoppen, tot groot ongenoegen van de aanwezige fans. 

Dier mist door de schorsing de wedstrijden tegen Bournemouth, Arsenal, Newcastle United en Leicester City. Daarnaast heeft de FA hem een boete van ruim 44.000 euro opgelegd. Bij het incident, waarbij Dier op de tribune zijn verhaal ging halen, was geen fysiek geweld betrokken. De politie heeft naar het incident gekeken, maar dan ook niet besloten verdere acties te ondernemen.

'De Tottenham-speler heeft toegegeven dat zijn acties na de wedstrijd tegen Norwich niet netjes waren, maar weigert toe te geven dat die actie dreigend was', valt er te lezen in een statement van de FA. 'Een onafhankelijke commissie vond de acties van Dier wél bedreigend.'