Lawrence van Anderlecht nog altijd vermist: 'Draagt zwaar verleden met zich mee'

Lawrence van Anderlecht nog altijd vermist: 'Draagt zwaar verleden met zich mee'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 11:32wo 08-07-2020 om 11:32

RSC Anderlecht dacht met Kemar Lawrence haar vaste linksback in huis te hebben. Alleen zijn bij paars-wit de trainingen al een maand bezig en geeft de Jamaicaan niet thuis. Het Nieuwsblad schetste nu de trauma's die Lawrence met zich meesleept.

Anderlecht plukte Lawrence weg voor één miljoen euro bij New York Red Bulls. Ondanks dat Anderlecht hem eind januari al kocht, duurde het meer dan een maand alvorens hij zijn debuut maakte in het shirt van paars-wit. Tegen Zulte Waregem mocht hij vier minuten opdraven.

Radiostilte in Jamaica
Voor Lawrence leek het een start te worden bij Anderlecht, maar toen brak de coronacrisis uit. Op 15 april werd de linksback het laatste in Neerpede gespot (zie foto). Ondertussen vloog de Jamaicaan terug naar zijn eigen land, waar hij twee kinderen heeft en is er sindsdien nagenoeg altijd radiostilte geweest. Vijf weken geleden postte hij op Instagram nog een zwart scherm voor #blackouttuesday. Het is het laatste online bericht van Lawrence.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#blackouttuesday

Een bericht gedeeld door Kemar TAXI Lawrence (@kemarlawrence92) op

Ook bij Anderlecht zouden ze niet weten wat de bedoeling nu is van Lawrence. Anderlecht wilde al een vliegtuig voor hem inlassen, maar vliegen is al lang niet meer het probleem. Dat mag gewoon terug van Jamaica naar België. Volgens Het Nieuwsblad zit Lawrence nog in eigen land wegens familiale problemen. Dat wil men in Brussel nog ontkennen of bevestigen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD HAS US! This life we live is short So do the things you would want somebody to do for you. Thank to my brothers for going into the street again!

Een bericht gedeeld door Kemar TAXI Lawrence (@kemarlawrence92) op

Neef voor ogen doodgeschoten
Volgens de krant moet Anderlecht zich wel zorgen maken. Het is niet de eerste keer dat de speler van de radar verdwijnt. Hij deed dat ook al in 2017. Hij trok zich blijkbaar terug met de nodige drank om de pijn en het verdriet door het overlijden van zijn oma Norma weg te drinken. Lawrence sleept nog meer met zich mee. In 2010 werd zijn vijftienjarige neef voor zijn ogen neergeschoten. Lawrence kende de dader. Lawrence groeide op in een wijk in Kingston waar straatbendes het voor het zeggen hebben.

Geduld en een concurrent
Bij Anderlecht is voor alle duidelijk het geduld met Lawrence nog niet op. "Kemar komt terug en zal hier spelen", liet Nicolas Frutos zich ontvallen. Toch weet Anderlecht dat het ook verder moet. Daarom doet het er nu alles aan om  Bogdan Mykhaylichenko van Zorya Luhans te strikken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws