'Eupen en Moeskroen stemden voor barragematchen, KVO en Zulte Waregem tegen'

'Eupen en Moeskroen stemden voor barragematchen, KVO en Zulte Waregem tegen'

08-07-2020 09:00
27

Vanaf komend seizoen worden er barragematchen gespeeld tussen de nummer vijftien van 1A en nummer twee uit 1B. De inzet: een plaats in de Jupiler Pro League. Pierre François (CEO Pro League) is alvast een voorstander van deze beslissing.

Het voorstel kwam van Philippe Bormans (Union Saint-Gilloise). "Ik ben zeer blij met de introductie van deze barragestrijd. Het zal leiden tot meer spanning in die competitie. Anderzijds wordt ook de strijd om het behoud in 1A attractiever", reageert François in Het Laatste Nieuws.

De G5 stemde voor dit voorstel, net als Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi. Verrassend genoeg waren ook KAS Eupen en Royal Excel Moeskroen voorstander. Dit in tegenstelling tot KV Oostende, KV Kortrijk en Zulte Waregem, die allen tegen stemden.

De barragematchen moeten voor meer spanning zorgen in 1A én bovendien krijgen meer 1B-clubs de kans om weg te komen uit de Tweede Klasse. De tegenargumenten bleven uit, waardoor Bormans zijn gram haalde en het voorstel dus voldoende stemmen opleverde.