Amateurclubs in de clinch met Pro League: Wij willen een financiële compensatie

Amateurclubs in de clinch met Pro League: "Wij willen een financiële compensatie"

08-07-2020 07:00
13

Vanaf komend seizoen zal er het hele weekend lang voetbal te zien zijn op TV, want de acht wedstrijden in de Jupiler Pro League worden afzonderlijk afgewerkt. De amateurclubs zijn niet te spreken over deze beslissing. Zij merken een gebrek aan solidariteit op bij de profclubs.

"Dit is een mes in onze rug", reageert Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, bij Het Laatste Nieuws. "En dan wik ik nog mijn woorden, hé. We betreuren deze ontwikkeling. Vorig jaar nog hebben we onze bezorgdheid aangekaart, maar de profliga is daar duidelijk niet mee begaan.

"De tijd om gematigd te blijven, is voorbij. We moeten dringend op onze strepen staan", gaat Van Craen verder. De Vlaamse amateurclubs hebben alvast een boodschap voor de Pro League. "Wij verwachten dus een financiële compensatie, we hebben het door corona al moeilijk genoeg."

Pro League reageert
Bij de Pro League is men alvast niet onder de indruk van de woorden van Voetbal Vlaanderen. "Wij betalen immers al genoeg. Jaarlijks storten wij hen al ongeveer vijf miljoen euro, vooral via de bondstaksen. Als ze denken dat onze clubs die bijdrage nu ineens zullen verhogen, dan hebben ze het goed mis."