AC Milan geeft lamgeslagen Juventus in zes minuten tijd flink pak slaag

07-07-2020 23:44
12

Juventus had de kans om een voorsprong van tien punten te komen in Italië, maar is verrassend hard onderuit gegaan bij AC Milan. De Oude Dame liet het in de tweede helft helemaal lopen en verspeelde een 0-2 voorsprong.

Doordat SS Lazio eerder op de dag bij Lecce verloor, had Juventus bij winst op Milan het titelfeest al voorzichtig kunnen plannen. Dat het geen eenvoudige avond zou worden, werd al snel duidelijk toen Zlatan Ibrahimovic voor het eerste gevaar zorgde. Hij bezorgde AC Milan zelfs de voorsprong, maar zijn goal werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Juventus, dat zonder de geschorsten Matthijs de Ligt en Paulo Dybala speelde, kwam na rust wel op voorsprong. Adrien Rabiot stak het halve veld over en plaatste de bal op schitterende wijze in de kruising. Even later maakte Cristiano Ronaldo er 0-2 van. De zege van Juventus leek veiliggesteld, maar uit het niets zette Milan een comeback in. Ibrahimovic mocht een strafschop nemen na hands van Leonardo Bonucci en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd.

Door knullig verdedigen van Juventus werd het ook nog 2-2 door Franck Kessie en de comeback was helemaal compleet toen het ook nog 3-2 werd door Ante Rebic. Dat alles gebeurde in zes minuten tijd. Juventus was helemaal van slag en gaf doodleuk ook nog de 4-2 weg. Alex Sandro besloot de bal voor het eigen strafschopgebied weg te geven en zag hoe Rebic daar enkele momenten later van profiteerde.

Juventus was lamgeslagen en kon zelf helemaal niet meer gevaarlijk worden. De voorsprong op nummer twee Lazio blijft zeven punten. Milan klimt naar de vijfde plaats.