Martinez krijgt open sollicitatie: “De Rode Duivels zijn een doel voor mij”

Martinez krijgt open sollicitatie: “De Rode Duivels zijn een doel voor mij”

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 17:33di 07-07-2020 om 17:33

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 20:00di 07-07-2020 om 20:00

De Gouden/Bronzen Generatie van de Rode Duivels wordt almaar ouder. Binnen dit en drie jaar zal de Belgische nationale ploeg er heel anders gaan uitzien. Talenten moeten het gaan overnemen. Orel Mangla hoopt er alvast eentje van te zijn.

Het jeugdproduct van RSC Anderlecht voetbalt momenteel in Duitsland. Op 22-jarige leeftijd is hij de ster van Stuttgart, dat net de promotie naar de Bundesliga afdwong. Mangala mag het dus volgend jaar gaan proberen op het hoogste niveau in Duitsland. Daar heeft hij zin in, maar hij wil meer.

Uitkomen voor de Rode Duivels is de grote droom van de Brusselaar. "De nationale ploeg is een doel voor mij. Met Roberto Martinez heb ik nog geen rechtstreeks contact gehad. Hij was wel aanwezig op het EK U21, maar dat is het", vertelt hij aan Eleven Sports.

Nu het EK 2020 met een jaar is uitgesteld, krijgt Mangala nog meer tijd om zich te tonen. Dat geldt ook voor jongens zoals Sebastien Bornauw en Brandon Mechele. "We hebben nog wat tijd. We gaan er alles aandoen om op te vallen", besluit de middenvelder. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Rode Duivels

Poll

Moet Martinez Mangala aankomend jaar een kans geven bij de Rode Duivels?

(62 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws