Charleroi buigt tegen Zulte Waregem na de rust achterstand om in een zege

07-07-2020 17:57
1

Dinsdag speelden Zulte Waregem en Sporting Charleroi een oefenwedstrijd tegen elkaar. Essevee kwam in de eerste helft op voorsprong, maar na de rust trokken de Zebra's het laken naar zich toe. Charleroi haalde het met 1-2.

Zulte Waregem kwam tegen Charleroi het best uit de startblokken. Bruno liet de eerste kans nog onbenut, maar na 9 minuten moest Descamps zich toch al gewonnen geven. Vossen bediende Berahino en die prikte zijn 3e treffer tijdens de voorbereiding binnen tussen de benen van de doelman.

Op de flanken zorgen bij Zulte Waregem Srarfi en Bruno voor het nodige gevaar; maar voor de rust werd er niet meer gescoord. Voor Charleroi was Busi nog echt gevaarlijk, maar Bansen hield zijn netten schoon.

Bij Zulte Waregem kregen na de rust Bostyn, Dompe, De Smet, Humphreys, Kainourgios, Schamp, Coopman, Thiel, Van Hecke, Soisalo en Sylla een kans om zich te bewijzen. Bij de bezoekers kwam Penneteau tussen de palen te staan. Amani, Tsadjout, NKuba en Diagne kwamen er bij de Zebra's ook nog in.

Na de pauze werd Charleroi almaar meer dreigend. Het leverde uiteindelijk ook de 1-1 op. Nicholson werd in de zestien bediend. De aanvaller hield goed zijn tegenstander af en zette de gelijkmaker op het bord. Charleroi denderde door en Tsadjout kopte de 1-2 eindstand op het bord. Het slotoffensief van Zulte Waregem leverde immers niets op.

Opstelling Zulte Waregem: Bansen, Deschacht, Opare, Sissako, Vossen, Govea, Srarfi, Bruno, Seck, Pletinckx en Berahino
Opstelling Charleroi: Descamps, Busi, Henen, Gholizadeh, Kayembe, Nicholson, Hendrickx, Willems, Dessoleil, Benchaib en Morioka