Geen updates over oefenwedstrijd van Anderlecht, wel van fan en buur

Geen updates over oefenwedstrijd van Anderlecht, wel van fan en buur

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 14:44di 07-07-2020 om 14:44

Er kwam de voorbije dagen heel wat kritiek op RSC Anderlecht voor de aanpak op oefenwedstrijden. De Anderlecht-fans kregen geen livestream, geen live updates en zelfs geen opstelling. De enige updates, die kwamen er van... een buurtbewoner.

Zo kon David Cuvelier, een die hard fan die op zestig meter van het oefenveld woont, toch nog voor updates zorgen. Al was dat niet al te makkelijk, zelfs niet met een verrekijker in de hand.

"Iemand als Kompany herken je aan zijn stijl en zijn positie", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Doku valt op door zijn versnellingen en Colassin door zijn geblondeerde haar, maar het was onbegonnen werk om alles te beschrijven."

Toch deed Cuvelier er alles aan om zijn medefans wel updates te bezorgen. "De andere fans waren mij wel dankbaar. Velen begrijpen niet dat Anderlecht niet zelf wat tweets of beelden van de goals kon verspreiden. Na zoveel maanden is de honger om hun ploeg te zien groot."

Toch zal Anderlecht naar verluidt niet voor meer updates gaan zorgen. Ook de komende oefenwedstrijden zullen zonder livestream en/of updates gebeuren. Enkel bij de laatste partijen zouden de fans kunnen meekijken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Anderlecht toch voor livestreams zorgen?

(97 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws