Van Ranst verrast: 10.000 fans in Koning Boudewijnstadion, dat moet lukken

Van Ranst verrast: "10.000 fans in Koning Boudewijnstadion, dat moet lukken"

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 14:30di 07-07-2020 om 14:30

De kans bestaat dat grotere evenementen vanaf augustus toch weer mogelijk zijn. Ook wedstrijden met publiek zouden vanaf augustus moeten kunnen, dat zegt professor Marc Van Ranst.

Er wordt algemeen aangenomen dat de bekerfinale (in het eerste weekend van augustus) zonder publiek gespeeld wordt en ook binnen de stad Brussel is men niet van plan om dat te veranderen. Maar volgens viroloog Van Ranst zouden wedstrijden met publiek toch weer moeten kunnen. "10.000 mensen in het Koning Boudewijnstadion, dat moet lukken onder de juiste voorwaarden", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Dat betekent echter nog niet dat dat op de planning staat. Eerst moet daarvoor nog een aanvraag ingediend worden. Van Ranst denkt echter dat het Koning Boudewijnstadion zeker 10.000 fans kan ontvangen. "Daar zou een vijfde of een kwart van de totale bezetting, wel in moeten passen - zo’n 10.000 mensen. Zelfs voor corona kwam de ene kant van het stadion nooit in contact met de andere kant. Voor dat soort evenementen willen we dus meedenken over een oplossing", klinkt het.

Verschillende Belgische clubs hopen het seizoen alvast te kunnen beginnen mét fans, maar dan met een mindere bezetting.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de bekerfinale met publiek gespeeld worden?

(239 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws