Geen JPL met 18 clubs, voorstel Cercle Brugge afgekeurd

Geen JPL met 18 clubs, voorstel Cercle Brugge afgekeurd

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 13:13di 07-07-2020 om 13:13

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 13:25di 07-07-2020 om 13:25

De Algemene Vergadering van de Pro League staat vandaag op het programma. Daar wordt momenteel over heel wat verschillende zaken beslist. Eén van die zaken was het nieuwe competitieformat en het voorstel van Cercle Brugge.

De Vereniging stelde voor om een competitie met achttien clubs en mini-play-offs te organiseren. Het hoopte daarmee ook de steun van de kleinere clubs te krijgen. Dat voorstel heeft het echter niet gehaald. Het idee kreeg niet het aantal benodigde stemmen, zo meldt Sporza.

Als ook het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) binnenkort het licht op groen zet voor het nieuwe seizoen, krijgen we volgend seizoen zestien ploegen in Eerste Klasse A en spelen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot op 2 augustus hun promotiefinale. Dat betekent ook dat Waasland-Beveren degradeert naar Eerste Klasse B.

Verder op het programma van vandaag staat de praktische kantjes van het TV-contract, de samenstelling van de Raad van Bestuur en op vraag van Beerschot verduidelijking van enkele eerder genomen beslissingen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was jij voorstander van dit voorstel?

(175 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws