Cercle-voorzitter: ‘Of Club de positie van de G5 verzwakt? Een goede vraag’

Cercle-voorzitter: ‘Of Club de positie van de G5 verzwakt? Een goede vraag’

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 12:00di 07-07-2020 om 12:00

Vincent en Mannaert zullen geen plekje in de raad van bestuur van de Pro League krijgen, een keuze die ze zelf namen. Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere steunt die beslissing, en vindt het een duidelijk signaal.

"Er liggen vandaag enkele zaken op tafel waar we niet naast kunnen kijken, het is dan ook het goede moment om het juiste signaal te geven", aldus Goemaere op Sporza. "De mail van Club Brugge is heel erg duidelijk. Het is een goed signaal dat er iets moet worden veranderd en dat is heel mooi."

Toch vindt de voorzitter het ook jammer dat Mannaert geen deel van het bestuur zal uitmaken. "Je hebt een aantal grote ploegen nodig om het Belgisch voetbal te besturen en ik denk dat hij een goede kandidaat was geweest. Dus op dat vlak is het natuurlijk wel jammer", aldus Goemaere.

De actie van Club Brugge zorgt er mogelijk wel voor dat de positie van de G5 wordt verzwakt ten opzichte van de kleinere ploegen, kan Goemaere zich vinden in die stelling? "Dat is een heel goede vraag", lacht de voorzitter schamper.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Club Brugge gelijk?

(141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws