Saelemaekers doet het goed bij AC Milan: ‘Zijn mentaliteit wordt geprezen’

Saelemaekers doet het goed bij AC Milan: ‘Zijn mentaliteit wordt geprezen’

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 11:45di 07-07-2020 om 11:45

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 12:10di 07-07-2020 om 12:10

Mening analist was het erover eens: Het zou een lastig verhaal worden voor Saelemaekers bij het roemrijke AC Milan. Enkele maanden later lijkt het Anderlecht-product goed op weg om de critici hun ongelijk te bewijzen.

Saelemaekers kreeg tegen Lazio Roma zijn eerste basisplaats, en stelde niet teleur. Meer nog, La Gazetta Dello Sport gaf onze landgenoot een waardering van 6,5/10 voor zijn prestatie. Wetende dat de Italiaanse krant niet verlegen is om spelers te buizen, is dat een hoog cijfer. Veel analisten hadden niet verwacht dat Saelemaekers zich zo zou aanpassen aan het Italiaanse niveau, ex-trainer Johan Walem is echter niet verbaasd.

"Voor mij is het allerminst een verassing", aldus Walem in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft heel specifieke kwaliteiten die perfect passen bij het Italiaanse voetbal. Eén tegen één is hij bijvoorbeeld heel sterk, hij bezit snelheid en lef én is positioneel heel erg goed. Ook tactisch denkt hij mee na."

Zijn lef werd in ons land nochtans vaak afgedaan als een resultaat van een slechte mentaliteit. Daar is Walem het stellig oneens mee. "Ik snap dat het zo kan lijken, maar hij is gewoon een winnaar. " In Milaan vinden ze de mentaliteit van Saelemaekers dan ook een troef. Zo prijzen zowel de directie als zijn coaches zijn werklust. ‘Alexis boekt veel vooruitgang, hij past zich vlot aan. Het is kwestie van zo door te gaan’, liet T1 Pioli na de match tegen Lazio optekenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had hij dit verwacht van Saelemaekers?

(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws