Sterke man Beerschot stelt zich kandidaat: “Geïnspireerd door Van Eetvelt”

Sterke man Beerschot stelt zich kandidaat: “Geïnspireerd door Van Eetvelt”

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 09:14di 07-07-2020 om 09:14

Sterke man van Beerschot Walter Damen stelt zich kandidaat voor een zitje in de raad van bestuur van de Pro League. Tegenover Het Nieuwsblad laat de vicevoorzitter van Beerschot zich uit over de situatie.

Tijdens de Algemene Vergadering wordt de raad van bestuur van de Pro League verkozen. Damen stuurde een brief rond naar zijn collega’s en is de dubbele petten beu. “Geïnspireerd door de onderbouwde mening van Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt, voel ik de drang mee verandering te brengen. Zijn voorstel tot solidariteit en beter bestuur van de Pro League kan ik volledig onderschrijven.”

“Ik wil het management van de Pro League onafhankelijk maken en onafhankelijke bestuurders laten aanstellen”, gaat Damen verder. “Als kandidaat-bestuurder hoop ik me, samen met de andere bestuurders en alle Belgische clubs, te kunnen inzetten voor een transparanter en doelgerichter beleid dat alle clubs sterker maakt.”

“In de voorbije maanden werd duidelijk dat de huidige structuur onvoldoende is om op een objectieve en belangeloze wijze het doel van de vzw te dienen, namelijk artikel 3 van onze statuten: de Pro League dient de belangen van alle clubs voorop te stellen waarbij het individueel belang totaal ondergeschikt zou moeten zijn”, aldus Damen.

Ook Sven Jacques, general secretary & sports bij Antwerp, heeft zich kandidaat gesteld voor een zetel in de raad van bestuur. Club Brugge en Vincent Mannaert daarentegen trekken zich dan weer terug.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws