Werder Bremen overleeft slotfase en blijft in Bundesliga

06-07-2020 22:27

Het is Werder Bremen gelukt om zich te handhaven in de Bundesliga. De allesbeslissende wedstrijd tegen FC Heidenheim werd met 2-2 gelijkgespeeld. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0.

Na het gelijkspel van vorige week hing het zwaard van Damocles boven Werder Bremen. De Duitsers eindigden dit seizoen op een teleurstellende zeventiende plek in de Bundesliga. Werder moest het ook nog eens doen zonder aanvoerder Niklas Moisander, die vorige week rood kreeg.

De start van Werder had echter niet beter gekund. Na iets meer dan twee minuten kwamen de bezoekers op 0-1 door een knullige eigen goal van Norman Theuerkauf, die de bal vanaf de rand van de zestien achter z'n eigen doelman werkte. Werder had het tweeluik al vroeg in de wedstrijd kunnen beslissen. Eerst miste Milot Rashica een kans en ook een kopbal van Klaassen werd gepareerd.

Pas in de tweede helft liet Heidenheim zich zien, al wist Werder eenvoudig overeind te blijven. Het duel bleef spannend omdat Werder niets wist te doen met de kansen die het vervolgens zelf kreeg. In de slotfase werd de ploeg van Klaassen wakker geschud toen Heidenheim gelijkmaakte. Tim Kleindienst stond op de juiste plek om binnen te tikken, nadat een verwoestend schot van Jonas Fohrenbach op de paal belandde.

Werder balanceerde op de rand van de afgrond, maar wist de slotfase te overleven. In de allerlaatste minuut maakte Ludwig Augustinsson de bevrijdende 1-2, waardoor de 2-2 van Kleindienst niet meer uitmaakte.