Tottenham Hotspur boekt cruciale zege in strijd om Europees ticket

Tottenham Hotspur boekt cruciale zege in strijd om Europees ticket

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 22:57ma 06-07-2020 om 22:57

Tottenham Hotspur heeft nog altijd een kleine kans op het behalen van Champions League-voetbal. Op een overwinning op West Ham United en nederlaag tegen Sheffield United volgde een zege op Everton, dat nog hoopt op de Europa League: 1-0.

Tottenham is niet bepaald sterk uit de coronabreak gekomen en daardoor neemt de kritiek op de ploeg van José Mourinho toe. Na het verlies tegen Sheffield United lijkt Champions League-voetbal niet meer haalbaar, al is dat theoretisch nog haalbaar. Het verschil tussen Tottenham en Everton was voor deze wedstrijd maar één puntje.

Na een klein half uur greep Tottenham de leiding bij Everton. Giovani Lo Celso leek de goal te maken, maar het was Michael Keane die de eigen goal op z'n naam kreeg. Een schitterend schot van Eric Dier kort daarna had een beter lot verdiend. Namens Everton miste Richarlison een kans. Na het rustsignaal kregen Hugo Lloris en Heung-Min Son het met elkaar aan de stok, maar waarom is niet duidelijk.

Son was in het eerste kwartier van de tweede helft de gevaarlijkste man bij Tottenham, maar hij scoorde niet. Mourinho verving hem voor Steven Bergwijn, die een klein kwartier kreeg. Gescoord werd er niet, al kreeg Everton via Dominic-Calvert Lewin wel een grote kans op de gelijkmaker. 

Tottenham klimt naar plaats acht en heeft een achterstand van negen punten op nummer vier Chelsea, dat met de huidige stand de Champions League in mag. Nummer vijf Manchester United heeft twee punten minder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws