'Club Brugge is géén kandidaat meer voor Raad van Bestuur van de Pro League'

'Club Brugge is géén kandidaat meer voor Raad van Bestuur van de Pro League'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 20:52ma 06-07-2020 om 20:52

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 21:12ma 06-07-2020 om 21:12

Club Brugge heeft maandagavond een krachtig signaal de wereld ingestuurd. Vincent Mannaert heeft immers laten weten dat Club Brugge zich terugtrekt uit de Raad van Bestuur van de Pro League en hij niet langer kandidaat is bij de stemming dinsdag. 

Dat meldt Het NieuwsbladMannaert heeft via een uitgebreide email aan de andere clubs laten weten dat hij zich terugtrekt uit de Raad van Bestuur van de Pro League en ook niet langer kandidaat is bij de stemming. Dinsdag vergadert de Pro League en één van de punten op de agenda is de nieuwe Raad van Bestuur.

Er zijn acht mandaten beschikbaar. Mannaert -jarenlang een van de drijvende krachten- is dus niet langer kandidaat voor een nieuwe termijn. De algemeen manager van Club Brugge wil daarmee een signaal geven. Hij vindt dat de Pro League niet meer functioneert. In zijn mail praat hij over 'belangentegenstelling' in plaats van een 'belangenvereniging'.

Veel andere clubleiders zouden begrip tonen voor de beslissing van Mannaert, al betreuren ze zijn vertrek. Club Brugge speelt op verschillende domeinen binnen de Pro League een belangrijke rol. Dat hoeft echter niet te veranderen, want vanuit de Algemene Vergadering kunnen Mannaert en Blauw-Zwart zich blijven roeren in belangrijke dossiers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws