Algemene Vergadering moet knopen doorhakken: ‘Wijziging bondsreglement’

Algemene Vergadering moet knopen doorhakken: ‘Wijziging bondsreglement’

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 15:22ma 06-07-2020 om 15:22

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 15:23ma 06-07-2020 om 15:23

Dinsdag staat een nieuwe Algemene Vergadering op het programma. Er zullen knopen moeten worden doorgehakt over het competitieformat van de Jupiler Pro League. Ook zal er worden vergaderd over het tv-contract van Eleven en het bondsreglement.

Het Laatste Nieuws laat weten dat het nieuwe tv-contract van Eleven uitvoerig zal worden besproken. ‘Er moet onder meer nog vastgelegd worden welke tijdsloten voor de wedstrijden vrijgemaakt kunnen worden. Eleven Sports en de Pro League zouden elke wedstrijd van een speeldag een eigen tijdslot willen geven.’ Elke wedstrijd zou dan op een verschillend uur starten met vier matchen op zondag.

Beerschot wil ook duidelijkheid. De Antwerpse club stelt zich vragen bij het intussen geschrapte reglement dat nieuwe kernen mogen aantreden in de beker- en promotiefinale. Ook de solidariteitsbijdragen aan clubs die geen juridische procedures aanspannen tegen de Pro League worden in vraag gesteld. Beerschot spreekt ook van een ongelijke behandeling van clubs.

Nog op het programma staat een mogelijke wijziging in het bondsreglement in verband met matchen die gestaakt worden door slechte weersomstandigheden. Zodat die niet van bij het begin moeten worden hernomen zoals de gestaakte match van vorig seizoen tussen Charleroi en KV Mechelen. Na 36 minuten werd de partij stopgezet bij een 1-0 voorsprong voor Charleroi. Dat doelpunt werd echter geschrapt en de wedstrijd werd van bij het begin herspeeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws