Dury baalt na eerste oefenwedstrijd en pech bij Zulte: “Dat is vervelend”

Dury baalt na eerste oefenwedstrijd en pech bij Zulte: “Dat is vervelend”

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 15:12ma 06-07-2020 om 15:12

Zulte Waregem speelde de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen 2-2 gelijk tegen Cercle Brugge. Coach Francky Dury zag echter ook twee spelers met een blessure uitvallen.

Max De Ruyver en Damien Marq vielen geblesseerd uit. “Spijtig hebben we nu twee geblesseerden. Dat is altijd vervelend als je een oefenmatch speelt. Het zijn ook behoorlijke blessures. Enkel omgeslagen van een jonge speler, maar ook van Damien Marq. Dat is vervelend.”

“De wedstrijd op zich, we waren niet goed begonnen. Cercle was iets scherper. Doordat zij heel snel scoren pakken ze heel wat vertrouwen in de eerste helft. Ik vind hen beter in de balcirculatie en in het creëren van kansen. De tweede helft hebben we dat goed hersteld.”

Saido Berahino scoorde uiteindelijk nog twee keer. “Een goede tweede helft gespeeld met dreiging en ook twee knappe doelpunten van Berahino. Ik heb goeie zaken gezien, ik heb ook werkpunten gezien. Het is altijd belangrijk dat je daarin de goeie balans vindt”, aldus Dury op de webstek van Essevee.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws