Beerschot hoopt dat gezond verstand primeert: “Dat is een faire oplossing”

Beerschot hoopt dat gezond verstand primeert: “Dat is een faire oplossing”

06-07-2020 14:16
7

Dinsdag staat de Algemene Vergadering op het programma en volgt mogelijk een definitief oordeel over het competitieformat. Sterke man van Beerschot Jan Van Winckel laat zich tegenover Sporza uit over de situatie.

"Ik hoop dat het gezond verstand primeert", zegt Van Winckel. "En dat er gezocht wordt naar solidariteit tussen de meeste clubs. Na wat ik de voorbije weken gehoord heb, beseffen heel wat mensen dat die solidariteit nodig is. Niemand is er mee gediend dat er heel wat clubs zullen verdwijnen."

Beerschot wil en uitgebreidere versie van 1A. "Wij hebben altijd gepleit om op een gelijke manier behandeld te worden. Als een competitie prematuur wordt stopgezet en als daar sportieve consequenties zoals een kampioen aan worden verbonden, dan moet dat ook voor de andere clubs kunnen."

Zoals het er nu voorstaat moet Beerschot nog aantreden tegen OHL in de promotiefinale. "We hebben altijd gezegd dat we willen spelen tegen OHL en dat we daar klaar voor zijn. We focussen op die match, maar we denken wel dat een competitie met 18 clubs een faire oplossing zou zijn."