Verschil in aanpak, Anderlecht en Club Brugge doen het anders in voorbereiding

Verschil in aanpak, Anderlecht en Club Brugge doen het anders in voorbereiding

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 14:02ma 06-07-2020 om 14:02

Vorig seizoen was op het veld het verschil tussen Club Brugge en RSC Anderlecht enorm. Niet alleen op het veld is Blauw-Zwart momenteel de heerser, ook online gooit Blauw-Zwart grote ogen. Terwijl paars-wit voor een hele andere aanpak kiest. 

Anderlecht speelde zaterdag haar eerste oefenmatch in haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met het kleinste verschil verloor paars-wit van Sporting Charleroi. Wie speelde er? Hoe verliep de match? Wat waren de cruciale fases? Anderlecht loste geen info. Op Twitter liet Anderlecht geen opstelling weten en de uitslag liet het officiële account van paars-wit ook links liggen. Een verslag op de website dan? Nee, ook daar was niets over de oefenmatch terug te vinden.

Na het duel stuurde Sporting Charleroi via Twitter wel een bericht de wereld in. Bij de Zebra's klonk het dat zij de oefenmatch tegen Anderlecht met 1-0 hadden gewonnen via een strafschop. Op de website van Charleroi viel over de match tegen paars-wit drie regels terug te vinden. Het klonk ook hier dat Shamar Nicholson vanaf elf meter de wedstrijd besliste. Of de strafschop terecht was, kon niemand navertellen. Fans en pers mochten de match immers niet bijwonen.

Na de match deelde Anderlecht nog 42 seconden beeldmateriaal. Met daarop te zien Vincent Kompany die zijn troepen mee het veld opneemt en een zwaaiende Nicolas Frutos. Op de effectieve wedstrijdbeelden is amper iets waar te nemen.

Ondertussen kiest Club Brugge voor een hele andere aanpak. Blauw-Zwart zond op YouTube haar oefenmatch tegen Oud-Heverlee Leuven integraal uit. Meerdere clubs in België doen dat. Zo was er ook een camera bij de oefenmatchen van Standard en Moeskroen aanwezig.

Alleen Club Brugge ging tegen OHL nog een stapje verder. Voor de match tegen OHL werd er gebruik gemaakt van meer dan één (standard)camera. Verder was er professioneel commentaar van Nicolas De Brabander voorzien.

Club Brugge geeft haar fans trouwens nog meer kijkjes achter de schermen. Zo was Club TV aanwezig op de eerste veldtraining van het nieuwe seizoen en de shirtvoorstelling. Nadien verschenen voor de camera van Club TV ook nog spelers zoals Mats Rits en trainer Philippe Clement. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws