Nieuwe Raad van Bestuur bij de Pro League: 'Acht zitjes in de aanbieding'

Nieuwe Raad van Bestuur bij de Pro League: 'Acht zitjes in de aanbieding'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 13:21ma 06-07-2020 om 13:21

Dinsdag is het een belangrijke dag voor het Belgische voetbal. Dat vindt immers eindelijk de Algemene Vergadering plaats. Naast de beslissing over het competitieformat van volgend seizoen staan er nog een paar belangrijke zaken op het programma. Zoals hoe de Raad van Bestuur er gaat uitzien.

Binnen de Raad van Bestuur van de Pro League zijn er heel wat zetels te verdelen. Volgens Het Laatste Nieuws is enkel Philippe Bormans van Union zeker dat hij zijn plaats mag behouden. Acht andere personen zien hun mandaat aflopen. Over hun opvolgers moet gestemd worden.

Momenteel heeft de G5 vier vertegenwoordigers in de Raad van bestuur. Het gaat om Marc Coucke van RSC Anderlecht, Bruno Venanzi van Standard, Michel Louwagie van KAA Gent en Vincent Mannaert van Club Brugge.

De K11 heeft ook vier mandaten die aflopen. Het gaat op Joseph Allijns van KV Kortrijk, Eddy Cordier van Zulte Waregem, Patrick Orlans van KV Oostende en Mehdi Bayat van Spoting Charleroi. Die laatste vroeg trouwens om een extra vertegenwoordig van de K11. Volgens Bayat is er dan meer evenwicht tussen de topploegen en de rest.

Mogelijk komen er ook drie onafhankelijke bestuurders. Voorzitter van Cercle Brugge Vincent Goemaere kwam met dat idee af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws