Knap van Lukaku, Rode Duivel volgt Ronaldo op

Knap van Lukaku, Rode Duivel volgt Ronaldo op

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 12:34ma 06-07-2020 om 12:34

Inter verloor zondag met 1-2 tegen Bologna. Het doelpunt van de thuisploeg kwam op naam van Romelu Lukaku. Voor de Rode Duivel was het al zijn twintigste treffer dit seizoen in de Serie A. Daarmee treedt Lukaku in de voetsporen van Ronaldo Luís Nazário de Lima.

Het is van het seizoen 1997 – 1998 geleden dat een nieuwkomer bij Inter de kaap van de twintig doelpunten haalt in zijn debuutseizoen. Ronaldo zou uiteindelijk in zijn eerste jaar in de Serie A voor Inter de netten 25 keer bol zetten. Dat is het absolute record van een nieuwkomer bij Inter. Lukaku heeft dit seizoen nog acht wedstrijden om het record van Ronaldo te evenaren of te verbeteren.

In het verleden gebeurde het bij Inter trouwens niet vaak dat een nieuwkomer in zijn eerste jaar minstens twintig keer weet te scoren. Naast Ronaldo en Lukaku lukte het nog maar twee andere spelers. Legende Giuseppe Meazza en Stefano Nyersen. Om maar te zeggen dat Lukaku in goed gezelschap verkeert.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws