Het is moeilijk te begrijpen dat Mazzu ontslagen werd bij KRC Genk

"Het is moeilijk te begrijpen dat Mazzu ontslagen werd bij KRC Genk"

06-07-2020 11:00 Laatste update: 11:06
21

De Jupiler Pro League stevent af op een diepterecord. Er zijn op zestien clubs nog maar vijf Belgische coaches actief. Glen De Boeck (48) zit zonder werk en vindt de Belgische coaches ondergewaardeerd.

"Het is toch moeilijk te begrijpen dat iemand als Felice Mazzu werd ontslagen bij Genk nadat de halve ploeg daar was vertrokken", geeft De Boeck aan bij Het Nieuwsblad. "Hij moet nu in 1B bij Union aan de slag. Het is een illustratie van hoe Belgische coaches worden ondergewaardeerd."

Zo zijn er volgens De Boeck nog wel meer voorbeelden. "Kijk naar Peter Maes. Hij sleurt Lommel uit het moeras. Er komt een buitenlandse eigenaar en hij wordt buitengezet. Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht werd toch ook onterecht ontslagen? Kijk maar hoe het de club daarna verging."

Ook De Boeck raakt bijzonder moeilijk aan werk. "Iedereen zoekt in zijn eigen netwerk en als je dan met een buitenlandse technisch directeur werkt, heb je als Belg weinig kans. Ik sprak recentelijk met een clubleider van een club in buitenlandse handen. Ik had de indruk dat al van tevoren was beslist dat ze voor een buitenlander zouden gaan."