Goots verdedigt supporters van Antwerp: Daar mag respect voor zijn

Goots verdedigt supporters van Antwerp: "Daar mag respect voor zijn"

06-07-2020 10:15 Laatste update: 10:17
13

Een groep supporters van Antwerp heeft zaterdag afscheid genomen van Tribune 2. Ze drongen daarvoor het stadion binnen en ontstaken Bengaals vuur. Patrick Goots kan die fans begrijpen, geeft hij aan bij Gazet Van Antwerpen. 

"Ik hoop in de eerste plaats dat de club dit met de mantel der liefde bedekt. Met véél liefde. Want dit is een erg emotioneel afscheid voor veel fans. Daar mag ook een beetje respect voor zijn", reageert het Antwerp-icoon.

Tribune 2 had ook voor Goots een grote waarde. "Dat was dé tribune van de Bosuil. Ik heb het langs de twee kanten meegemaakt, als Antwerp-speler én als vijand. Het moment dat je uit de kleedkamer kwam en het veld opstapte richting middencirkel, om daar de fans te groeten. Dat lawaai, die dreiging. Een onvoorstelbaar gevoel. En heel intimiderend. Tegenstanders hadden er ook ook letterlijk schrik van.”

De Bosuil zal dus nooit meer hetzelfde zijn. "Het sluiten van tribune 2 betekent het einde van een tijdperk. Niet meer, niet minder. Ik ben ook héél benieuwd of die authentieke charme van tribune 2 ook een plek gaat krijgen op de nieuwe tribune 4. Die imponerende blok energie die de spelers begroette, gaat nu leeg zijn, hé. Dat gaat toch een ander gevoel geven."