KV Oostende-supporters krijgen primeur: We zetten hoog in op fan experience

KV Oostende-supporters krijgen primeur: "We zetten hoog in op fan experience"

06-07-2020 09:45
1

De supporters van KV Oostende kregen de primeur om voor het eerst sinds maart weer een wedstrijd te mogen bijwonen. Zo’n 300 fans tekenden present om het veld van provincialer Varsenare. Het Nieuwsblad zag dat alles vlekkeloos verliep volgens de regels.

Bart Delacroix uit Lille en zijn vier kompanen zijn vrienden waren enkele van de gelukkigen die er mochten bij zijn. "Ik was het kotsbeu om op tv naar doodse matchen te kijken met lege tribunes en een geluidsband die niet correspondeert met wat er op het veld gebeurt. Zo artificieel. Wij kunnen eindelijk het gras weer ruiken. Dit is een oefenmatch van niemendal, maar het is tenminste live voetbal."

Alle fans werden wel verplicht om te blijven zitten, zélfs na een doelpunt. Ook de social distancing werd gerespecteerd. "We zetten hoog in op een safe and secure fan experience", zegt Joost Depreux, veiligheidsverantwoordelijke van KVO. "Als iedereen zich aan de regels houdt, is er geen probleem en op deze manier verdient Varsenare ook een centje aan zijn duel met een eersteklasser."