Leko eindigt eerste oefenstage met Antwerp: Het was een goede stage

Leko eindigt eerste oefenstage met Antwerp: "Het was een goede stage"

05-07-2020 21:02
4

Antwerp FC heeft de oefenstage in Duitsland afgewerkt. Het vertoefde in Harsewinkel, waar het zich voorbereidde op het nieuwe seizoen. Een geslaagde oefenstage, zo oordeelt nieuwe trainer Ivan Leko.

"Het was een goede stage", gaf Leko aan op de officiële kanalen van Antwerp. "We hebben gedaan wat we wilden doen. De focus ligt altijd op drie dingen. Op het mentale vlak proberen we één team te creëren met een sterk familiegevoel. Het gevoel dat iedereen belangrijk is, dat iedereen zijn rol heeft, dat het ons team is. Het is niet het team van één speler, persoon of coach. Dit is ons team en dat moet iedereen voelen", aldus de Kroaat.

Een succes dus op mentaal vlak. Maar daar werd niet het enige succes geboekt. "Op fysiek vlak hebben we hard getraind, hard genoeg. Het is al de derde week, dus de meeste spelers worden beter en beter", klinkt het.

"Op technisch en tactisch vlak bouwen we nog steeds verder op de eerste training, met basisprincipes over hoe we moeten voetballen met en zonder bal. Ik hoop dat we op het positieve elan van de eerste drie weken verdergaan", besluit hij.