Geen rancune bij Coucke na vertrek bij Genk: Dit gaat me nog helpen

Geen rancune bij Coucke na vertrek bij Genk: "Dit gaat me nog helpen"

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 19:00zo 05-07-2020 om 19:00

Gaëtan Coucke zal voortaan het shirt van KV Mechelen dragen. De doelman ruilde KRC Genk in voor Malinwa. Zijn nieuwe trainer haalde nog flink uit naar de Limburgers, maar dat laat Coucke zelf uit.

Coucke kreeg het voorbije seizoen een kans bij KRC Genk, maar werd na enkele fouten naar de kant geschoven. "Het was een jaar van ups-and-downs", vertelt de nieuwe doelman van KV Mechelen in Het Belang van Limburg.

"In Lommel speelde ik voor mijn gevoel een topseizoen. Ik had veel zelfvertrouwen. Ik denk dat je dat kon zien aan mijn eerste wedstrijden. Daarna ging het wat minder met de ploeg en heb ik daar ook wat de gevolgen van gedragen, al weet ik ook dat ik zelf moet presteren", geeft Coucke aan.

"Thuis tegen Salzburg maakte ik een fout en dan word je als keeper natuurlijk afgestraft. Dat hoort bij het voetbal. Ik maakte nu op heel jonge leeftijd in één jaar tijd mee wat andere keepers misschien pas meemaken als ze 28 of 30 jaar zijn. Dat gaat me helpen in mijn verdere carrière", wil hij het positieve onthouden.

Al was het op dat moment zelf niet leuk voor Coucke. "Natuurlijk heb ik daar slecht van geslapen. Je wordt nooit graag opzijgeschoven, maar ik denk wel dat ik mentaliteit heb getoond heb op training. Ook nadat ik was gepasseerd, heb ik altijd mijn best gedaan om terug die eerste plaats te veroveren. Ik vind van mezelf dat ik daar toen heel professioneel mee ben omgegaan", aldus Coucke.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdiende Coucke meer krediet bij Genk?

(87 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws