Buitenlandse pers onder de indruk van Courtois: 'Hij was geweldig'

Buitenlandse pers onder de indruk van Courtois: 'Hij was geweldig'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 18:27zo 05-07-2020 om 18:27

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 13:15ma 06-07-2020 om 13:15

Real Madrid lijkt goed op weg naar een nieuwe titel. Op bezoek bij Athletic Bilbao won het met 0-1. Geen grootse match van de Madrilenen, al kreeg onze landgenoot Thibaut Courtois achteraf opnieuw veel lof.

De Rode Duivel hield alweer de nul en hielp zijn ploeg met één knappe redding aan de driepunter. Dat zag men ook in de Spaanse pers. 'Dit was de slechtste wedstrijd van Real Madrid sinds de hernemeing van de competitie. Courtois hield zijn team wel recht', schreef de journalist Jaime F. Macias.

Voor ESPN was het ook duidelijk dat Courtois één van de beste spelers op het veld was. Hij kreeg een 7 op 10 voor zijn partij. 'Opnieuw een wedstrijd zonder tegendoelpunt, zijn zeventiende al dit seizoen, voor misschien wel de beste doelman van het seizoen in Spanje. Hij had één goede redding in huis in de eerste helft.'

SportSkeeda gaf hem een 8 op 10, het hoogste cijfer bij de Madrilenen. 'De Belg was geweldig tussen de palen. Zijn interventies in het begin van de wedstrijd hebben ervoor gezorgd dat Real Madrid de drie punten kon pakken', klonk het.

Ook journalist Alberto Pérez was bijzonder lovend voor de Rode Duivels. 'Drie overwinningen op een rij voor het team van Zidane, waar consistentie voorop staat. Een belangrijke sleutel daarin is Courtois. Het vertrek van Keylor Navas bij Real Madrid veranderde alles voor hem en Real Madrid.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Courtois de beste speler van Real Madrid dit seizoen?

(325 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws