Eleven Sports wijkt af van plan vrouwenvoetbal: ‘Uit vrees voor antireclame’

Eleven Sports wijkt af van plan vrouwenvoetbal: ‘Uit vrees voor antireclame’

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 16:30zo 05-07-2020 om 16:30

Eleven Sports betaalde 103 miljoen euro voor het nieuwe TV-contract, dat was inclusief de rechten op het Belgische vrouwenvoetbal. Uit vrees voor antireclame wordt er wel uitgeweken van het originele uitzendplan.

Eén live wedstrijd per week, en de overige wedstrijden gebundeld in een samenvattingsprogramma. Dat was het plan dat Eleven Sports had voor de Super League, of te wel de hoogste afdeling van het Belgische vrouwenvoetbal. Zo ver komt het echter niet, volgens Het Nieuwsblad gaat Eleven Sports uitwijken van dat plan.

De vrees voor antireclame zit er namelijk stevig in. Te grote niveau verschillen tussen ploegen, gebrekkige infrastructuur en slechte verlichting bij avondwedstrijden, het zou de beleving van de Tv-kijker niet ten goede komen. Eleven Sports is dan ook met een nieuw plan op de proppen gekomen. De rechtenhouder kiest er voor om één wedstrijd live uit ze zenden, elke veertien dagen. Op maandagavond worden wel wekelijks alle wedstrijden gebundeld in een samenvattingsprogramma.

In de toekomst hopen zowel de Belgische voetbalbond als Eleven Sports dat het aanbod kan worden uitgebreid.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ga jij naar deze wedstrijden kijken?

(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws