Courtois en Real op weg naar titel na nieuwe zege, Ramos opnieuw de redder

05-07-2020 16:00 Laatste update: 16:25
10

Real Madrid heeft opnieuw een grote stap gezet naar de eerste landstitel sinds 2017. De ploeg van trainer Zinedine Zidane legde na Getafe ook Athletic Bilbao over de knie dankzij een benutte strafschop van Sergio Ramos: 0-1. Thibaut Courtois hield opnieuw de nul, Hazard haakte geblesseerd af.

Real Madrid won dinsdag met de hoogstnodige moeite van Getafe en ook in San Mamés had De Koninklijke de handen vol. Vooral Iñaki Williams was een plaaggeest, maar Courtois was alert en bovendien had de Spaanse aanvaller het vizier niet op scherp. De Rode Duivel had ook een antwoord op een kopbal van Raúl García, terwijl aan de andere kant Rodrygo net te kort kwam om een voorzet van de sterk spelende Marco Asensio binnen te koppen.

Beide teams kregen zodoende kansen, maar gescoord werd er niet voor rust. Ook in de tweede helft wist Real de ban aanvankelijk niet te breken. Niet voor het eerst sinds de hervatting van de Primera División werden de Madrilenen gered door een controversiële VAR-beslissing. De bal ging op de stip vanwege een overtreding van Dani García op Marcelo. Die strafschop was aan Ramos wel besteed: 0-1. Voor de aanvoerder is het al zijn vijfde goal in zeven duels na de coronabreak. In totaal staat zijn teller op tien doelpunten dit seizoen.

De voorsprong van Real kwam daarna eigenlijk niet meer in gevaar. De beste kans was zelfs voor Karim Benzema. Door de nipte zege staat de equipe van Zidane nu zeven punten voor op FC Barcelona, dat het zondagavond nog opneemt tegen Villarreal.