Sheffield geeft Spurs-zege geen vervolg met gelijkspel Burnley

Sheffield geeft Spurs-zege geen vervolg met gelijkspel Burnley

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 15:05zo 05-07-2020 om 15:05

Sheffield United en Burnley mogen allebei nog hopen op Europees voetbal, maar schieten weinig op met het gelijkspel van zondag. Het onderlinge duel op Turf Moor eindigde in 1-1.

Burnley - Sheffield 1-1
Burnley en Sheffield United doen dit seizoen verrassend mee in de strijd om de Europese tickets in de Premier League. Vooral The Blades maakten dit seizoen indruk, maar na de coronabreak kwam de klad erin. De eerste drie competitieduels na de hervatting leverden slechts één punt op, maar donderdag werd wél Tottenham Hotspur met 3-1 aan de kant gezet. Die zege kreeg op bezoek bij Burnley geen vervolg.

James Tarkowski opende vlak voor rust de score voor Burnley.  De aanvoerder stond geheel vrij na een vrije trap en kon eenvoudig afronden. Lang leek hij de matchwinner te worden, maar tien minuten voor tijd redde John Egan een punt voor Sheffield.

Door het gelijkspel houdt nummer acht Sheffield United een voorsprong van twee punten op nummer negen Burnley. Plek zeven levert een ticket voor de voorrondes van de Europa League op. Die positie is nu in handen van Arsenal, dat één punt meer heeft dan Sheffield.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws