L'Équipe: nummer 17 Saint-Étienne bereikt akkoord en betaalt PSG-talent miljoenen

L'Équipe: nummer 17 Saint-Étienne bereikt akkoord en betaalt PSG-talent miljoenen

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 12:31zo 05-07-2020 om 12:31

Saint-Étienne heeft de bijna achttienjarige Adil Aouchiche binnen, meldt L'Équipe zaterdag. De talentvolle middenvelder is afkomstig uit de eigen gelederen van Paris Saint-Germain, maar besloot de Parijzenaars transfervrij te verlaten om bij een andere club vlieguren te kunnen maken.

Les Verts gaan nu dus met Aouchiche aan de haal: volgens L'Équipe is er een akkoord gesloten tussen de clubleiding en de drie zaakwaarnemers van de Franse jeugdinternational. Vermoedelijk wordt de transfer na 15 juli – wanneer de middenvelder zijn achttiende verjaardag viert – wereldkundig gemaakt. De belangenbehartigers stellen hiermee hun commissiegeld veilig: volgens de Franse regelgeving mogen zaakwaarnemers immers geen geld ontvangen voor hun diensten als hun cliënt nog minderjarig is.

De bedragen die met deze transfer gemoeid zijn, liegen er namelijk niet om, stelt L'Équipe. PSG heeft – ondanks de transfervrije deal – recht op een opleidingsvergoeding van 1,2 miljoen euro. Aouchiche krijgt een jaarsalaris van honderdduizend euro bruto plus vier miljoen euro (!) aan tekengeld bij de de vaste Ligue 1-subtopper, die tijdens het afgebroken seizoen 2019/2020 echter af was gezakt naar plek 17.

Aouchiche is lang niet de enige speler die PSG transfervrij gaat verlaten. Tanguy Kouassi koos deze week voor Bayern München, Thomas Meunier gaat bij Borussia Dortmund aan de slag en ook Edinson Cavani keist voor een vertrek. Thiago Silva en Eric Maxim Choupo-Moting verkassen ook, maar maken eerst het Champions League-seizoen af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws