Vanaken en De Ketelaere loodsen Club Brugge voorbij Oud-Heverlee Leuven

04-07-2020 20:24 Laatste update: 20:29
29

Club Brugge heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tot een goed einde gebracht. In het eigen oefencomplex haalde het met 4-1 van Oud-Heverlee Leuven.

We kregen een extra lange wedstrijd, met twee helften van één uur met voetbal. Voor beide clubs was het ook duidelijk nog wat zoeken. Toch was het balbezit en waren de kansen voor Club Brugge. Michael Krmencik kon tot twee keer toe de score openen, maar deed de netten niet trillen. Hans Vanaken wel. Na 22 minuten voetballen stond het 1-0 voor de Bruggelingen.

OHL kwam er niet aan te pas en speculeerde vooral op de counter. Niet met al te veel succes. Ethan Horvath kende een rustige periode en moest amper een redding uitvoeren. De beste kansen bleven voor de thuisploeg en een tweede Brugse goal hing in de lucht. Die kwam er uiteindelijk ook via alweer Vanaken. Met een kopbaldoelpunt zorgde hij na 49 minuten voetballen voor de dubbele voorsprong.

Club Brugge leek met een dubbele voorsprong de rust in te gaan, maar gaf die toch nog uit handen. Enkele minuten na de treffer van Vanaken wist OHL tegen te prikken. Vekemans verschalkte Horvath. 2-1, tevens ook de ruststand na een uur voetballen.

In de tweede helft kregen we twee nieuwe elftallen, met vooral veel jonkies bij Club Brugge. Zij werden gesteund door onder andere Simon Mignolet en Ruud Vormer. De grote kansen bleven, echter uit. Het balbezit bleef wel voor Club Brugge, maar door de vele wissels was het flink zoeken voor Blauw-Zwart.

Na bijna anderhalf uur voetballen kwam dat derde doelpunt voor Club Brugge er toch. Charles De Ketelaere glipte door de defensie. Zijn voorzet werd in eigen doel gewerkt door Ngawa. Achttien minuten tijd werd het nog 4-1 via jonkie Badji, op voorzet van Loïs Openda. Daar bleef het, na een rode kaart voor OHL-speler Gillekens, ook bij.