Harde kern van Antwerp dringt stadion binnen, afscheid van 'Tribune 2'

Harde kern van Antwerp dringt stadion binnen, afscheid van 'Tribune 2'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 19:00za 04-07-2020 om 19:00

Laatste update: zaterdag 4 juli 2020 om 19:06za 04-07-2020 om 19:06

Antwerp heeft zaterdagmiddag onverwacht bezoek gekregen. Zo'n driehonderd supporters drongen het stadion binnen om afscheid te nemen van de mythische tribune 2.

Dat meldt Gazet van Antwerpen. Die tribune werd na het seizoen definitief gesloten, maar door de coronacrisis kon er geen gepast afscheid genomen worden door de fans. Dat kwam er zaterdag dan wel onverwacht. Zo'n driehonderd supporters kwamen afscheid nemen met Bengaals vuur, gezangen en een Last Post.

Het bezoek had ook Antwerp niet verwacht. "We hadden een groots afscheid van tribune 2 gepland, dat uiteraard niet kon doorgaan", zegt woordvoerder Dimitru Huygen. "Maar zo gauw de coronamaatregelen het weer toelaten, gaan we zeker nog een gepaste afscheidsplechtigheid voor dé sfeertribune van de Bosuil organiseren, voor alle fans", klinkt het.

De mythische tribune werd daarna ook gevandaliseerd. Zo werden enkele zitjes losgemaakt door de fans om als souvenir mee naar huis te nemen. "Dit strookt niet met de waarden van de hele rood-witte familie", keurde Antwerp die actie af.

Tribune 2 moet definitief dicht bij Antwerp om het stadion conform te maken voor Europees voetbal. De tribune, die er nu al 97 jaar staat, is dringend toe aan vernieuwing. Het meerendeel van de fans van tribune 2 zal komend seizoen plaatsnemen in tribune 4 achter de goal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws