Coucke ambieert basisplaats bij Mechelen: Ik wil nummer één worden

Coucke ambieert basisplaats bij Mechelen: "Ik wil nummer één worden"

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 17:21za 04-07-2020 om 17:21

Gaëtan Coucke voelt zich meteen thuis bij zijn nieuwe club KV Mechelen, al vreest de doelman die overkomt van KRC Genk dat hij iets zal verliezen. Tegelijk zal hij des te meer strijden voor zijn basisplaats.

Een journalist van Het Belang van Limburg vroeg Coucke namelijk of hij bang was om zijn lange lokken te verliezen. Aster Vranckx zou namelijk hetzelfde lot zijn ondergaan toen hij in de A-kern kwam bij Malinwa. "Ze hebben hier al laten vallen dat ze die op stage gaan afscheren", lachte Coucke. "Als dat de ontgroening is, moet ik daarmee leven."

Verder zit Coucke enorm op zijn plaats in Mechelen. "Ik ben hier goed opgevangen. Het is een fijne groep. In Genk was de hoofdtaal Engels, maar hier wordt 80 à 90 procent van de tijd Nederlands gesproken en dat is wel fijn", vertelt hij. "Bovendien zitten hier veel Limburgers."

Coucke benadrukt ook zijn motivatie bij Mechelen. Hij is niet van plan om een seizoen op de bank te zitten. Hij draagt alvast het rugnummer één. "En ja, ik wil hier nummer één worden in doel", klinkt het.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws