Joos bewierookt De Bruyne: Hij is dé totaalvoetballer

Joos bewierookt De Bruyne: "Hij is dé totaalvoetballer"

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 16:14za 04-07-2020 om 16:14

Kevin De Bruyne deed afgelopen donderdag voor de zoveelste keer de monden openvallen. Tegen Liverpool, dat al kampioen is, won Manchester City met 4-0. De Rode Duivel was weeral bepalend.

Dat is ook Sporza-analist en –commentator Filip Joos niet ontvallen. "De Bruyne is een machine, een robot", begint hij. "Oranje vond in de jaren ’70 het totaalvoetbal uit onder impuls van Cruijff. Iedereen functioneerde perfect binnen het team en dan kreeg je een monolithisch blok dat geweldig voetbal speelde. Wel, De Bruyne is dé totaalvoetballer."

De middenvelder is dit seizoen al goed voor elf doelpunten en zeventien assists in de competitie, maar hij is volgens Joos veel meer dan die statistieken. "Stel dat je ploegen maakt met elf dezelfde voetballers, dan wint FC De Bruyne de Wereldbeker", stelt de analist. "Hij zou bijvoorbeeld geen slechte rechtsachter zijn. Met tien De Bruynes maak je een geweldig elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws