Overzicht oefenwedstrijden 4 juli: Cercle en Essevee spelen gelijk, Standard wint

04-07-2020 13:05 Laatste update: 17:57
4

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang. De ploegen uit de Jupiler Pro League mogen weer in actie komen. Dagelijks kun je wedstrijdverslagen lezen op VoetbalPrimeur.be.

Moeskroen - Dottignies 4-1
Royal Excel Moeskroen heeft zaterdag haar eerste oefenmatch op het nieuwe seizoen winnende afgesloten. Les Hurlus haalden het met 4-1 van Royal Dottignies Sports. Tegen de provinciale ploeg kwamen Benjamin Van Durmen, Dimitri Ngoye, Zakaria Atteri en Francis Junior Ze tot scoren. Pas in de slotfase moest ook de doelman van Moeskroen zich een keertje omdraaien.

De volledige wedstrijd tussen Moeskroen en Dottenijs Sport kun je hier terugkijken.

Antwerp - Lohne 1-0
Royal Antwerp FC speelde zaterdag al haar tweede oefenmatch tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen de Duitse vijfdeklasser won het dankzij Ivo Ivo Rodrigues met het kleinste verschil.

Lees het volledige wedstrijdverslag van Antwerp - Lohne hier

Varsenare - KV Oostende: 0-7
Varsenare was vanmiddag geen klant voor KVO. De Kustploeg legde er zeven in het mandje. Een pareltje van de 22-jarige Hasan Ozkan werd vastgelegd op amateurbeelden.

Opstelling KV Oostende: Schelfhout, Skulason, Tanghe, Theate, Dewaele, Marquet, VDD, Hjulsager, Shala, Guri en Akpala

Zulte Waregem - Cercle Brugge: 2-2
Naast Anderlecht tegen Charleroi staan er deze middag nog twee ploegen uit 1A tegenover elkaar. Of kersvers Cercle-coach zijn spelers voor de eerste keer zal bewonderen, is niet bekend. Na het weekend staat hij voor het eerst op het trainingsveld.

Clement begon niet al te best aan zijn carrière als Cercle-coach en zag zijn ploeg na 45 minuten al op een dubbele achterstand staan na twee doelpunten van Saido Berahino. Cercle Brugge wist echter tegen te prikken en zette alles recht in de tweede helft. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Standard - KV Kortrijk 3-2
Na de mooie 5-0 winst tegen amateurploeg Waremienne kreeg Standard een stevigere tegenstander. Al hadden de Rouches het aanvankelijk niet al te moeilijk met de bezoekers. In de eerste helft bracht Felipe Avenatti Standard op voorsprong. Het werd uiteindelijk zelfs nog 3-0 na doelpunten van Balikwisha en Tapsoba.

KV Kortrijk herpakte zich in het slot uiteindelijk nog en kon het via Lepoint nog spannend houden. De middenvelder/verdediger scoorde twee keer. Dat was echter niet genoeg.