Frutos vergelijkt Anderlecht van 2017 met nu: Het was toen mijn thuis niet meer

Frutos vergelijkt Anderlecht van 2017 met nu: "Het was toen mijn thuis niet meer"

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 08:50za 04-07-2020 om 08:50

Nicolas Frutos (39) was in 2017 kort trainer ad interim van RSC Anderlecht, maar dat was slechts van korte duur. Nu keerde de gewezen aanvaller terug naar het Astridpark als assistent van Frank Vercauteren. In die drie jaar tijd is er volgens Frutos veel veranderd bij Anderlecht.

Na het ontslag van René Weiler stond Frutos even aan het roer, tot Hein Vanhaezebrouck werd aangesteld. "Anderlecht was op dat moment mijn thuis niet meer. Kijk, met elke filosofie kun je succes boeken, maar Weiler had een counterploeg gecreëerd en daar hou ik niet van. Toen ik overnam, wilde ik te veel ineens veranderen. Ik was ongeduldig, terwijl het net tijd kost om mooi voetbal te brengen", vertelt de Argentijn in Het Nieuwsblad.

Het huidige Anderlecht charmeert Frutos dan weer enorm. "Het verschil is dat er nu echt over voetbal wordt gepraat. In elke hoek van de club. Het project van Vincent past bij Anderlecht. Offensief voetbal met de eigen jeugd. Ja, je kunt vijftien spelers kopen voor honderd miljoen, maar het is beter om ze zelf op te leiden."

"Als ik zie welke stappen jongens als Colassin of Sambi Lokonga al zetten, dan zullen we in de toekomst weer strijden voor de prijzen. Oké, vorig jaar verloren we geregeld in het seizoenbegin, maar net voor de coronacrisis domineerden we elke tegenstander", besluit Frutos, die intussen reeds tien jaar gestopt is als profvoetballer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Frutos halen de juiste zet?

Ja
73%
Nee
27%
(416 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws