Eleven Sports geeft meer uitleg over speelmomenten in Jupiler Pro League

Eleven Sports geeft meer uitleg over speelmomenten in Jupiler Pro League

04-07-2020 08:15
18

Eleven Sports heeft het voetbalcontract voor de komende vijf seizoenen binnengehaald. Daardoor ondergaan ook de speelmomenten in de Jupiler Pro League een metamorfose. Zo zullen wedstrijden in 1A elkaar niet meer overlappen in de toekomst.

In Het Laatste Nieuws legt Eleven Sports uit wat juist de bedoeling is. Zo wordt er op de eerstvolgende Algemene Vergadering van de Pro League gestemd over de speelmomenten. "Dat ligt al voor 99% vast. Zoals in de tender gevraagd door de Pro League zal er op verschillende tijdstippen gevoetbald worden. Elke wedstrijd krijgt een afzonderlijk tijdslot", aldus CEO Guillaume Collard.

Zo zullen er bijvoorbeeld geen zaterdagavonden zijn waar een viertal wedstrijden tegelijkertijd afgewerkt worden. "Er zullen in principe geen wedstrijden meer te zien zijn op hetzelfde tijdstip. Maar dat moet nog goedgekeurd worden op de Algemene Vergadering van de Pro League dinsdag", gaat de grote man van Eleven verder.

Aanvankelijk kwam ook maandagavondvoetbal ter sprake, maar dat is volgens Collard op dit moment niet aan de orde. "In eerste instantie is dat niet de bedoeling. Of per hoogste uitzondering", klinkt het. Over het bekervoetbal is er nog geen duidelijkheid. "Hiervoor liggen alle opties nog op tafel. On verra."