Goed nieuws voor Waasland-Beveren na coronageval: ‘Allemaal negatief’

Goed nieuws voor Waasland-Beveren na coronageval: ‘Allemaal negatief’

04-07-2020 08:00 Laatste update: 07-07-2020 10:25
9

Bij Waasland-Beveren werd er bij één speler een positieve coronatest afgenomen. De oefenpartij tegen KV Mechelen werd dan ook afgeblazen. De Wase fusieclub zit enorm verveeld met het voorval, zo vertelt woordvoerder Martijn De Jonge in Het Laatste Nieuws.

"Hoewel de betrokken speler niet ziek is, heeft de positieve test wel voor ongerustheid gezorgd in de groep", klinkt het. Na de positieve coronatest heeft Waasland-Beveren alle spelers én medewerkers meteen opnieuw getest. De resultaten daarvan zijn nog niet binnen. "Iedereen wacht nu bang de resultaten van de nieuwe testen af."

Waasland-Beveren had nochtans de nodige maatregelen in acht genomen. "Al het nodige was immers gedaan. Er zijn looplijnen aangebracht, overal staat handgel en spelers moeten zich thuis omkleden en douchen. We overwegen wel om hen plastic handschoenen te laten dragen", gaat De Jonge verder.

Toch voelt het akelig op de Freethiel momenteel. "We hebben er enerzijds wel vertrouwen in dat het risico op besmetting door de genomen maatregelen minimaal is. Anderzijds blijft natuurlijk altijd de twijfel en is het schrikken als het plots zo dichtbij komt."

Update: Waasland-Beveren heeft afgelopen vrijdag nieuwe coronatests afgelegd nadat er iemand positief had getest. Het Laatste Nieuws meldt dat nu iedereen negatief heeft getest. ‘De resultaten van de coronatests die vrijdag werden uitgevoerd bleken allemaal negatief. De spelers kregen drie dagen vrij. De oefenpartij van zaterdag op Svelta Melsele is geschrapt’, klinkt het.