Vrancken streng voor Genk: Coucke is afgebrand en in de steek gelaten

Vrancken streng voor Genk: "Coucke is afgebrand en in de steek gelaten"

04-07-2020 07:45 Laatste update: 07:47
8

KV Mechelen haalde deze week Gaëtan Coucke weg bij KRC Genk. Volgens Malinwa-trainer Wouter Vrancken kreeg de 21-jarige doelman te weinig krediet bij de Limburgers. Nu mag Coucke zijn gram halen Achter de Kazerne, waar hij de concurrentie met Yannick Thoelen aangaat.

Zo kreeg Coucke veel naar zijn hoofd geslingerd bij Genk. "Het is iemand die vorig jaar veel kritiek gekregen heeft. Voor een stuk was dat terecht, voor een stuk ook onterecht. Hij heeft niet zijn beste seizoen gespeeld. Maar hij is afgebrand, niet beschermd en eigenlijk ook in de steek gelaten", aldus Vrancken in Het Belang van Limburg.

Mechelen was gecharmeerd door Coucke en het haalde het Genkse jeugdproduct dan ook in huis. "We hebben alles geanalyseerd met de keeperstrainers en met Jos Beckx, die toch wel wat ervaring heeft, en bekeken zijn tegendoelpunten nog eens. Elke keeper maakt weleens een fout, maar anderen hebben toen te veel verantwoordelijkheid bij Gaëtan gelegd."

"Dat was goed voor ons, anders hadden we de kans om hem te halen nooit gekregen. Ik denk ook niet dat hij het ongelijk van Genk moet bewijzen. Hij moet gewoon proberen zijn kwaliteiten te laten zien en proberen zelf helemaal tot ontbolstering te komen", besluit Vrancken.