Waasland-Beveren blijft strijdvaardig, we vechten tot de laatste snik

"Waasland-Beveren blijft strijdvaardig, we vechten tot de laatste snik"

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 13:45vr 03-07-2020 om 13:45

Waasland-Beveren heeft inmiddels ook ongelijk gekregen van de BMA en lijkt echt wel op weg naar 1B. Voorzitter Dirk Huyck geeft echter niet op en spreekt duidelijke taal in Het Laatste Nieuws

De auditeurs van de BMA hadden nochtans een positief advies gegeven over Waasland-Beveren. "Uiteraard zijn we ontgoocheld dat de conclusie niet is wat we hadden gehoopt. Ze vinden dat een niet-degradatie een te positief resultaat zou zijn voor onze club. De BMA schrijft niét dat alles correct verlopen is. Ze pakken geen stelling in."

Huyck staakt de strijd nog lang niet. "Wij zijn benadeeld, omdat we ons niet konden verdedigen op het veld. Dat schrijven zij. Maar hun beslissing is dat de Pro League niet gedwongen kan worden om Waasland-Beveren in 1A te houden. Maar wij vinden het nog altijd niet correct dat concurrenten het lot van een ander kunnen beslissen, terwijl de strijd op sportief vlak nog niet gestreden is. Je kan niet beslissen, zonder alle kansen te geven aan een club."

Waasland-Beveren heeft nog altijd een zaak lopen bij het BAS om de competitie te annuleren. Die uitspraak volgt binnenkort. Verder vechten ze ook de licentie van Moeskroen nog aan. "We blijven strijdvaardig en zullen vechten tot de laatste snik", benadrukt Huyck.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws