'Benadeelde clubs staan klaar om Jupiler Pro League met 18 teams aan te vechten'

'Benadeelde clubs staan klaar om Jupiler Pro League met 18 teams aan te vechten'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 09:00vr 03-07-2020 om 09:00

Nu het BMA oordeelde dat Waasland-Beveren terecht degradeert naar Eerste Klasse B, lijken de kansen op een competitie met 18 teams te slinken. Niks is minder waar, want de Pro League zal komende dinsdag stemmen over het format voor komend seizoen.

Zo deed Cercle Brugge een nieuw voorstel waarbij er met achttien teams in 1A kan gespeeld worden, gekoppeld aan mini-Play-Offs. 'De kans dat het voorstel van Cercle Brugge het haalt, lijkt eerder klein. De samenstelling van 1B blijft een probleem. Net zoals er geen duidelijkheid bestaat over het aantal stemmen dat nodig is', aldus Het Laatste Nieuws.

'Voor beslissingen over het volgende seizoen is normaal gezien een tweederdemeerderheid nodig. Voor beslissingen over het huidige seizoen is dat 80 procent. Maar door de coronacrisis is er een grijze zone ontstaan. Voorstanders van een hervorming stellen dat het seizoen tot 2 augustus loopt (wanneer de barragematch tussen OHL en Beerschot gepland staat). Tegenstanders menen dat het seizoen al afgesloten is', klinkt het.

Indien er wél voor een nieuwe formule wordt gestemd, dreigen er nadien weer rechtszaken aangespannen te worden. 'En stél dat de nodige meerderheid toch zou gevonden worden voor een competitie met 18, dan staat er al een nieuw rijtje benadeelde clubs klaar om daar tegen te procederen.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt er alsnog gestemd voor 18 teams in 1A?

(471 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws