UPDATE: 'Gillet (36) tekent wellicht tweejarig contract bij Moeskroen'

UPDATE: 'Gillet (36) tekent wellicht tweejarig contract bij Moeskroen'

03-07-2020 08:45 Laatste update: 04-07-2020 08:25
3

Royal Excel Moeskroen wil komend seizoen uit de gevarenzone blijven. Om geen mal figuur te slaan maakt het werk van de nodige versterkingen. In dat opzicht denkt Moeskroen onder andere aan de komst van Guillaume Gillet.

De 36-jarige ex-Rode Duivel is einde contract bij RC Lens, waardoor hij een interessante optie kan zijn voor enkele Belgische clubs. De naam van Gillet viel eerder al bij Sporting Charleroi, maar volgens La Capitale is vooral Moeskroen concreet voor de ex-speler van RSC Anderlecht en KAA Gent. 

Verder mikt Moeskroen volgens Het Laatste Nieuws ook op de komst van Serge Tabekou. De 23-jarige flankaanvaller was het afgelopen seizoen een absolute sterkhouder bij Union Saint-Gilloise. Het zou echter verbazen mocht de ambitieuze 1B-club Tabekou laten gaan deze zomer. Bovendien ligt hij nog tot 2022 onder contract bij de Brusselaars.

Eerder meldde VoetbalPrimeur.be al dat Moeskroen Cyril Ngonge van Club Brugge op het verlanglijstje staan heeft. De jonge linksachter mag vertrekken bij de landskampioen. Voor die positie viel ook de naam van Amine Khammas (KRC Genk) al op Le Canonier.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Gillet op het punt staat om een tweejarig contract te ondertekenen bij Moeskroen. De 36-jarige middenvelder moet het hart van de ploeg worden, die trouwens nog aangevuld zal worden met een pak jongeren van Lille OSC.