Klare taal bij Anderlecht: Een loon van drie miljoen? Boven onze stand

Klare taal bij Anderlecht: "Een loon van drie miljoen? Boven onze stand"

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 18:00do 02-07-2020 om 18:00

Bij Anderlecht zijn er nog altijd heel wat spelers die stevig verdienen. Adrien Trebel schiet de hoofdvogel af met een loon van ongeveer drie miljoen euro. CEO Karel Van Eetvelt geeft aan dat zo'n monstercontracten verleden tijd zijn. 

"Wouter Vandenhaute en ik hebben de voorbije drie maanden hard gewerkt om een analyse te maken van de club, ook financieel", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Goede voetballers zullen hier nog altijd goed betaald worden, maar het zal minder zijn dan vroeger. Dat is vastgelegd in duidelijke loontargets, en die zijn van een andere orde dan tijdens de voorbije twee seizoenen. Een loon van drie miljoen euro aanbieden is boven onze stand."

Op die manier kan Anderlecht wel toptalenten kwijtspelen. "Ons businessmodel draait op de eigen jeugd. Toch weet je dat de grootste talenten op een bepaald moment zullen vertrekken, maar nu is dat nog niet het juiste moment voor hen. Ze kunnen hier beter nog enkele jaren rijpen. Dat lijkt me verstandiger dan elders op de reservebank te belanden. Er zijn weinig clubs in de wereld die zulke jonge talenten een kans geven in het eerste elftal."

Van Eetvelt weet dat Vincent Kompany een belangrijke rol speelt daarin. "Absoluut. Killian Sardella en Marco Kana hebben onlangs verlengd. Vincent heeft een goed contact met die jonge gasten. Net als Anthony Vanden Borre, trouwens."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws