Virton weet van geen ophouden en doet nieuwe gooi naar proflicentie

Virton weet van geen ophouden en doet nieuwe gooi naar proflicentie

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 17:40do 02-07-2020 om 17:40

Excelsior Virton heeft de strijd om de proflicentie nog altijd niet opgegeven. De Luxemburgse club is al drie keer afgewezen, maar wil de Licentiecommissie vragen om het dossier te heropenen. Dat weet Het Nieuwsblad.

De licentie van Virton is inmiddels al geweigerd door de Licentiecommissie, het BAS én de Raad Voor Mededinging. De Licentiecommissie zou in het oorspronkelijke dossier echter geen rekening hebben gehouden met het bedrijf Leopard. Dat bedrijf is eigendom van clubeigenaar Flavio Becca en sponsort de club, maar die inkomsten zouden zijn genegeerd. 

"We hadden onze licentie zonder discussie moeten krijgen, omdat er meerdere van die sponsorcontracten in ons dossier zitten", zo maakt Virton zich sterk in een persbericht. 

Eerder heeft Virton al een schadevergoeding van vijftien miljoen euro geëist van de KBVB. "De licentietoekenning zou een gedeeltelijke tegemoetkoming zijn in natura voor de schade die Virton geleden heeft. Door de licentie toe te kennen kan de KBVB zijn financiële verantwoordelijkheid ten opzichte van Virton verminderen", aldus Virton.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws