Montanier heeft veel zelfvertrouwen bij Standard: “Hij heeft uitstraling”

Montanier heeft veel zelfvertrouwen bij Standard: “Hij heeft uitstraling”

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 14:26do 02-07-2020 om 14:26

Philippe Montanier is de opvolger van Michel Preud’homme bij Standard Luik. De Fransman heeft zijn eerste oefenwedstrijd met 5-0 van Borgworm gewonnen. Bert Sterckx analyseert de hoofdtrainer.

Montanier heeft veel zelfvertrouwen. “Hij is een typische Fransman met een flinke dosis Frans zelfvertrouwen. Hij praat goed, heeft humor (zie zijn opmerking over Griezmann), heeft uitstraling, kan het goed uitleggen en een groep begeesteren”, zegt Sterckx tegenover Sporza.

"Dat moet hem de voorbije weken al van pas zijn gekomen, want het is met die corona toch ook improviseren geweest op training. Kortom: Montanier lijkt me een sterk karakter met genoeg zelfvertrouwen om zich schrap te zetten tegen de vergelijkingen met Preud'homme”, aldus Sterckx.

Sterckx haalt ook nog een anekdote boven. "Op het eind van de persmeeting - aan de kant van het veld achter een hekken - sloot een Franstalige journalist de vragenronde af met "Parfait", waarop Montanier meteen inhaakte: "Parfait ("perfect") is mijn 2e voornaam.""

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws